top of page
  • Writer's pictureKommunikatsiooni- ja kogukonnajuht Triin

Kas 2024 Arvamusfestivalil vaimse tervise ala ka tuleb?



Eelnevad kaks Arvamusfestivali on augustikuises Paides nii toredad olnud – vaimse tervise kogukonda kokku toonud, olulisi teemasid tõstatada võimaldanud, uusi tutvusi ja koostöövõimalusi loonud... paratamatult kerkib küsimus: "Kas sel aastal on ka Arvamusfestivalil vaimse tervise ala tulemas?".



Lühike vastus:

Vabalt võib tulla – selle otsustab 17. märtsini kestva ideekorje tulemus!

See, kas ala korraldust juhib VATEK, on omaette küsimus ning sõltub eelkõige arutelude korraldajate ja meie liikmete soovidest.


Pikemalt:

Kõige rohkem sõltub vaimse tervise ala loomine ikkagi Arvamusfestivali ideekorje tulemustest. VATEK ala endale ette broneerida ei saa, vaid ideekorje hindajad peavad nägema piisavat hulka lennukaid aruteluplaane vaimse tervise teemal, et eraldiseisev ala oleks põhjendatud. Seejärel peavad ühele alale kokku toodud arutelude korraldajad otsustama, mil moel selle ära teevad. Kunagi pole garanteeritud, et VATEKi eestvedamine üldse kellelegi meeltmööda on. Aga kogu see protsess oli täpselt sama ka kahel eelneval aastal ja läks igati kenasti!


Miks 2024. aastal vaimse tervise ala korraldus VATEKi liikmetest rohkem oleneb?

VATEKi tegevusulatus on järjepanu kasvanud ning tänaseks suudame suuri asju hallata vaid siis, kui jagame vastutust oma kogukonnaga. Nägime mõlemal eelneval aastal, et kui ala korraldust veab tegevmeeskond, siis kannatavad VATEKi põhitegevused.

Kuidas liikmed ja teised huvilised vaimse tervise ala korraldada saavad?

Pakume võimalust luua VATEKi Arvamusfestivali töögrupp, mis ühtaegu aitaks korralduskoormust jaotada ning samas anda rohkem VATEKi kujundamise võimalusi ja vastutust liikmetele. Kontaktide, kogemuste, vabatahtlike, kommunikatsiooninõu ning kõige muuga oleks tegevmeeskond pidevalt abis. Eesmärk on, et põnev ja traditsiooniks kujunev kogukonnasündmus toimuks kestlikult edasi, ent VATEKi muud tegevused ei jääks selle arvelt toppama.



Kokkuvõtteks: haaravaid arutelusid tasub kohe praegu ideekorjesse esitada igal juhul!

bottom of page